Depphjärnan för unga- Anders Hansen, Mats Wänblad

Betyg 4.6
2h 26min
bookCoverFor

Beskrivning

Visste du att din hjärnas viktigaste uppgift är att hålla dig vid liv? Men hur ska den göra det? Jo, genom att använda känslor, både positiva och negativa, för att styra dina beteenden. Alla knep är tillåtna, till och med att bygga om våra minnen, så att de ska få bästa möjliga effekt. Men det finns ett problem. Hjärnan är utvecklad i en annan tid, med andra hot och faror än i vår moderna värld. Det leder till att vi ibland känner oss hotade, stressade eller till och med deprimerade utan att riktigt förstå varför.

Depphjärnan för unga förklarar hur våra känslor uppkommer och varför de finns. Det kan ge både tröst och styrka att inse att det inte behöver vara något fel på oss bara för att vi mår dåligt – ibland kan det till och med vara en smart lösning.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
2h 26min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-10-25
Förlag ljudbok:
Bonnier Fakta
ISBN ljudbok:
9789178875009

Vad andra tycker

Recensioner av Depphjärnan för unga - Ljudbok

Väldigt bra🙌

Emma

Jättebra!

Sofie

Super bra bok

Jennie

Bea bok med värdefull information, speciellt för unga, men även för de som inte tidigare läst någon av Anders Hansens böcker.

Sabina

Så bra och viktig bok. Läs den, lyssna på den,mycket bra bok

ann-christin

En bra bok även för vuxna. Den bör läsas av alla föräldrar som har tonåringar. Om du är tonåring och har boken i din hand, läs den för du kommer att förstå hur allt hänger i hop och du kommer må bättre.

Mia

Önskar att jag hade vetat detta och fått den kunskapen om hjärnan när jag var ung. TACK till författarna som gör ångesten begriplig och hanterbar. Ett lugn infinner sig hos mig nu. 🙏

Lena

Matnyttigt som bara den!

Jill