Mizeria- Melody Farshin

Betyg 4.3
2h 36min
81 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ståupp-komikern och förortskämpen Melody Farshin har skrivit en brännande aktuell ungdomsbok om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar.

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar SÅ olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar.

Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förändras när hon får uppleva något traumatiskt som lämnar henne med obesvarade gåtor och en rubbad självbild.

Samtidigt kämpar Ali för att prestera på topp med betygen och sporten och att dessutom hinna se efter sin familj.Men på senare tid har det blivit allt fler begravningar, fler än studentmottagningar. Vänner försvinner och till slut drabbar det honom på mycket nära håll.

Med korta kapitel och mycket dialog och slang är det här en bok som kommer att träffa rakt i hjärtat även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

2h 36min

Sidor e-bok:

81

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-09-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179754037

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789178031306

Vad andra tycker

Recensioner av Mizeria - E-bok, Ljudbok

Jag blev så jävla berörd, den gick verkligen rakt in i hjärtat. Det är en bitvis rolig men också mörk och sorglig realistisk skildring av livet i en förort. Den är kanske tänkt för kids men den funkar för vuxna också. Tycker alla borde läsa den, framför allt de som inte vuxit upp i ett utsatt område.

Felicia

Bäst

Caroline

Väldigt bra bok!

Thea

Mycket bra!

Elisabeth

Jag både skrattade och kände igen mig. Jag fick svårt att hålla tillbaka tårar dessutom. Nu blir det att lyssna till andra boken!

Lyonne

Lätt den bästa och intressanta boken jag läst på länge! Detta gjorde du bra Melody!!

Ajsa

Relevanta och viktiga ungdomsproblem/samhällsproblem skildras med ett humoristisk språk. Gillade den skarpt och kommer försöka läsa den med en gymnasieklass i årskurs 1 i höst.

Neal

Bästa boken

Helena

Skakande insikt om en fjärran tankevärld så nära. En annan etik, en annan moral och ett väldigt fattigt språk.

Susanne

👍

Odjin