Mizeria

Betyg 4.3
2h 36min
81 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Ståupp-komikern och förortskämpen Melody Farshin har skrivit en brännande aktuell ungdomsbok om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar.

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar SÅ olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar.

Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förändras när hon får uppleva något traumatiskt som lämnar henne med obesvarade gåtor och en rubbad självbild.

Samtidigt kämpar Ali för att prestera på topp med betygen och sporten och att dessutom hinna se efter sin familj.Men på senare tid har det blivit allt fler begravningar, fler än studentmottagningar. Vänner försvinner och till slut drabbar det honom på mycket nära håll.

Med korta kapitel och mycket dialog och slang är det här en bok som kommer att träffa rakt i hjärtat även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

2h 36min

Sidor e-bok:

81

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-09-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179754037

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789178031306

Vad andra tycker

Recensioner av Mizeria

Tyckte boken var bra, den va värd det

Emilie

Alla borde lyssna på denna! Så otroligt bra, mycket förståelse för att det är ett helt annat liv man lever i orten. Bra med olika synvinklar också. Melody gör en bra uppläsning som passar perfekt till denna typ av bok.

Christine

Jag blev så jävla berörd, den gick verkligen rakt in i hjärtat. Det är en bitvis rolig men också mörk och sorglig realistisk skildring av livet i en förort. Den är kanske tänkt för kids men den funkar för vuxna också. Tycker alla borde läsa den, framför allt de som inte vuxit upp i ett utsatt område.

Felicia

Bäst

Caroline