Kejsarens vrede- Martin Widmark

Betyg 4.6
1h 55min
140 Sidor
Halvdan Viking
bookCoverFor

Beskrivning

I "Kejsarens vrede" fortsätter Halvdan och Meia sin resa tillsammans med munken Do, och de styr sitt skepp mot landet på andra sidan Atlanten: Vinland. Men i Vinland bor redan ett folk, beothukerna. Folket vill gärna spela en sport som påminner om lacrosse, men förvarnar om att de är väldigt dåliga förlorare. Hur Halvdan och Meia än gör så är de snart indragna i ännu ett äventyr där liv står på spel. Men munken Do har fått med sig något från Island, något han kallar "Kejsarens vrede", vilket visar sig vara ett mycket passande namn ...

Kejsarens vrede är den fristående tionde och avslutande delen i serien "Halvdan Viking".

Lyssna också på: Hövdingens bägare, Främlingens grav, Vargens hjärta, Forsens Drottning, Miklagårds lås, Isens gud, De sju brödernas skatt, Munkens löfte och Ulfberhts svärd.

Så här säger författaren Martin Widmark själv om att skildra vikingatiden: "Att berätta för barn om våra, stundtals våldsamma och giriga, förfäder innebär att kryssa mellan respekt och avsky. Respekt för till exempel deras mod och båtbyggarkonst och avsky för blodsoffer, strandhugg och slavhandel. Men att försöka komma runt dessa ingredienser är inte heller möjligt."

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

10

Tid ljudbok:

1h 55min

Sidor e-bok:

140

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-11-02

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179754204

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789179757151

Vad andra tycker

Recensioner av Kejsarens vrede - Ljudbok, E-bok

En fantastisk serie. En fantastisk uppläsare.

Anders