Coraline- Neil Gaiman

Betyg 3.9
3h 47min
bookCoverFor

Beskrivning

Dagen efter det att hennes familj flyttat in i ett gammalt hus ger sig Coraline ut på upptäcktsfärd. Huset är uppdelat i lägenheter och i hennes lägenhet finns det 21 fönster och 14 dörrar, men endast 13 av dem går att öppna. Den fjortonde dörren är låst och bakom den finns det bara en tegelvägg. När Coraline lyckas få upp dörren står det klar för henne att den också är en passage in i en annan värld, med en annan lägenhet i ett annat hus.

Den nya världen har stora likheter med hennes egen - men det finns också skillnader. Först är allt bara underbart. Maten är bättre, leksakerna roligare och böckerna mer spännande. Föräldrarna är också annorlunda. De är snällare än hennes egna, men det är något konstigt med dem - till exempel har de fastsydda knappar i ansiktet i stället för ögon. Dessutom vill de att Coraline ska stanna hos dem och vara deras dotter. De vill göra om henne och behålla henne hos sig för alltid.

Coraline är inte ensam. Det finns andra kidnappade barn i den nya världen, och dessutom tas hennes riktiga föräldrar till fånga där. Coraline är den enda som kan rädda dem. Hon får kämpa av alla krafter för att rädda de andra barnen, sina föräldrar och sig själv.

Neil Gaiman är flerfaldigt prisbelönt för sina manus till den tecknade serien Sandman och sina skräck- och fantasyromaner för vuxna, till exempel "Neverwhere", "American Gods" och "Stardust". Han har även skrivit barnboken "The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish" och, tillsammans med Terry Pratchet, "Good Omens". Gaiman är engelsman, bosatt i USA, och jobbar för närvarande med en filmversion av sin första bok, "Neverwhere", som ska spelas in av Jim Henson films, bolaget bakom Mupparna.

Författare:

Översättare:

Kristoffer Leandoer

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

3h 47min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-03-22

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179758158

Vad andra tycker

Recensioner av Coraline - Ljudbok

Niel Gaman levererar, bra uppläst

Lars-Håkan

Hej!

Jag tyckte att denna bok var jätte bra! Den var spännande fast inte direkt läskig.

Josef

Trevlig bok jag önskar att jag hade hört som yngre. Intressant världs byggnad i den.

Levi

En klassiker för yngre

Jag älskade Neil Gaiman när jag var yngre, men har aldrig läst Coraline tidigare. Men det kändes verkligen att boken (och upplösningen) var riktad mot en yngre målgrupp än mig, därav ett lägre betyg från mig. Men trots det så är den välskriven, läskig och riktigt härlig!

Linnea Gistrand