Den svarta staden

- Stina Nilsson

Betyg 4.2
6h 34min
184 Sidor
Det svarta
bookCoverFor

Summering av boken

Med den ”Det svarta regnet” golvade Stina Nilsson juryn i Bonnier Carlsens stora manustävling 2020 och tog hem förstapriset. Den spännande berättelsen om systrarna Liv och Frida och deras kamp för att överleva i en mörk framtid får nu en fortsättning: ”Den svarta staden”.

Liv och Frida har vandrat söderut länge. Snart är sommaren slut och vägen som slingrar genom skogens dunkel är lerig. Så möter de en liten flicka med vilt rött hår. Vem är hon? Varför talar hon inte?

Och Jeri och Hanis som absolut ska till huvudstaden, hur ska Liv kunna få dem att förstå att staden är livsfarlig? De säger att de har vuxit upp i en bunker och tydligen vet de ingenting om staden eller demonerna. Nu måste Liv och Jeri komma överens en gemensam strategi och överkomma sina olikheter.

Ska Frida och Liv ta sig till ön som deras pappa sa var det enda trygga stället? Och kommer de någonsin att hitta vännen Sam?

Det är grått, kallt och de är hungriga. Hela tiden. Men de har varandra och de ger inte upp. Någonstans finns en framtid.

Författare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

6h 34min

Sidor e-bok:

184

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-02

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179771393

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789179759582

Vad andra tycker

Recensioner av Den svarta staden - Ljudbok, E-bok

Så spännande

Malin