Jag vill riva upp himmel och jord

- Marie Lok Björk

Betyg 4.5
9h 24min
254 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

”Marie Lok Björk är en mästare på att ge Elise Ottesen Jensen liv igen. Intressant och inlevelsefullt.”

Smålands-Posten

Elise föds år 1886 som det sjuttonde av arton barn i en norsk prostfamilj. När hon ser moderns söndertrasade kropp växer ilskan inom henne. Än större blir den när hennes älskade lillasyster Magnhild förskjuts från familjen efter att ha blivit gravid. Här föds Elises vilja att protestera, hjälpa och förändra, något som ska följa henne livet igenom och ta henne från Norge, vidare till Danmark och slutligen Sverige.

Jag vill riva upp himmel och jord är en känsloladdad roman om Elise Ottesen Jensen, mer känd som Ottar. En kvinna som levde ett liv präglat av både ljus och mörker, men som alltid hade förmågan att vända sina sorger till en inneboende kraft. Marie Lok Björk har inspirerats av hennes öde och skrivit en innerlig roman om en av världens främsta kämpar för kvinnlig sexuell frihet. Vem var egentligen kvinnan som grundade RFSU? Vilka händelser formade henne? Och hur fann hon modet att trotsa Sveriges lagar och riskera fängelse för den kamp hon trodde på?

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

9h 24min

Sidor e-bok:

254

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-08-21

Förlag ljudbok:

Bazar Förlag

ISBN ljudbok:

9789180064767

Förlag e-bok:

Bazar Förlag

ISBN e-bok:

9789180064750

Vad andra tycker

Recensioner av Jag vill riva upp himmel och jord - E-bok, Ljudbok

Fantastiskt! Tänk vad den kvinnan har gjort för oss andra! En sååå välskriven bok som inte har kunnat läsas av någon annan än Lo!!💕

Inga-Lill

Vilket fantastiskt porträtt av en stark kvinna som vågade stå på sig och påverka samhället för att få till drägligare förhållanden för alla kvinnor trots många motgångar. Tack och lov har vi det mer jämställt nu även fast det finns en hel del kvar att jobba på.

Camilla Jonsson

En kvinna väl värd att uppmärksamma!

Liza

Bra och inspirerande bok

Malin