Kievs döttrar

- Erin Litteken

Betyg 4.4
12h 7min
334 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Känsloladdad roman om en bortglömd men viktig del av Ukrainas historia. En berättelse om ofattbart mod och orubblig kärlek.

Katya och hennes familj kämpar för sin överlevnad i 1930-talets Ukraina som drabbas av Stalins skräckvälde och en fruktansvärd hungersnöd. Älskande skiljs från varandra, vän blir fiende och drömmen om frihet känns alltmer avlägsen. Men även i de mörkaste tider kan kärleken vinna över ondskan.

Sjuttio år senare hittar den unga änkan Cassie sin mormors dagbok och lyckas äntligen avslöja hemligheterna om familjens mörka förflutna.

Erin Littekens viktiga och aktuella bok är en skakande skildring av oerhörda grymheter men också av människans inneboende styrka. Må vi aldrig glömma, så att inte historien upprepar sig själv.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Emma Majberger

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

12h 7min

Sidor e-bok:

334

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-04-05

Förlag ljudbok:

Bazar Förlag

ISBN ljudbok:

9789180065399

Förlag e-bok:

Bazar Förlag

ISBN e-bok:

9789180065382

Vad andra tycker

Recensioner av Kievs döttrar - Ljudbok, E-bok

En del av Ukrainas historia som jag aldrig förr hört om.

Eva

Berättelsen om mormodern är fantastiskt gripande. Men berättelsen i nutid är en fånig kärleksnovell. Den drog ned betyget rejält

Carin

Viktig information och fakta om historisk, relativt, okänd händelse. Med en närhet till dagens händelser. Fin beskrivning av människors, bokens karaktärer, vilja och styrka.

Eva

En eye opener och viktig del av historien jag inte kände till men som jag gärna fördjupar mig i än mer. Ondskans och förtryckets olika ansikten i början av 1900 är lika aktuell idag och behöver uppmärksammas. Hoppas på ny bok sv författaren

Ann