Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria- Mian Lodalen

Betyg 4.1
9h 30min
276 Sidor
Lodalens historiska svit
bookCoverFor

Beskrivning

Ett oväntat telefonsamtal. Genom en gemensam bekant har Margit fått telefonnumret och Eva går med på att träffas. Det blir startskottet på en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor kommer att anklagas för ”otukt som mot naturen är” och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Tiden är 1943, mitt under brinnande krig, med allt vad det innebar av ransonering, motbok, bomblarm och gengasaggregat. I Per Anders Fogelströms anda skildrar Mian Lodalen ett Stockholm som sjuder av liv. Efter succén med "Lisa och Lilly" återkommer hon med "Lesbiska ligan – en sann kriminalhistoria". En minst lika fängslande och gripande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

9h 30min

Sidor e-bok:

276

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-21

Förlag ljudbok:

Romanus & Selling

ISBN ljudbok:

9789189051935

Förlag e-bok:

Romanus & Selling

ISBN e-bok:

9789189051164

Vad andra tycker

Recensioner av Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria - Ljudbok, E-bok

Väl värd att lyssna på!

Mats

Ur ett historiskt, jämlikt och demokratiskt perspektiv måste man bara lyssna på denna berättelse från dåtidens verklighet. Tänk hur man tänkte och att det inte var så längesedan…

Eva

Jag vet inte vad jag ska säga, jag är både ledsen och förbannad av historien och samtidigt tacksam för att Mian åter gett dessa personer liv. Jag grät, ville att boken, och med den, plågan, slulle ta slut. Smärtan hos dessa människor gick att ta på och även om det var viktigt att känna den, så var det även stundtals plågsamt. Men jag har också skrattat, njutit av språket, glädjen i all kunskap Mian delar med sig av och på något sätt blivit ännu mera säker i min egen homosexualitet. En otroligt viktig, historisk bok om livet som homosexuell, samhällsklasser och skildringar av dåtidens liv i Stockholm.

Christin

Fantastiskt språk och underbar uppläsning!

Malla

Mians otroliga duktiga engagemang i research visar sig genom hela boken. Rekommenderar varmt!💜💙💚💛🧡❤️

Maja

Otroligt läsvärt! Både för handlingen i sig men också som ett historiskt verk.

Filip

Så bra!

Linda

Mycket bra, intressant och viktig bok!

Ingela

Bra

.

Ewa

Tänkvärd

En riktigt bra bok, väldigt informativ och mycket trevligt att lyssna till Mian’s tydliga röst. Mycket intressant skriven!

Lena

Underbart smärtsam

Älskade den rakt igenom ❤

Sofie

Fantastisk

Mian är alltid super! Hennes röst är också otroligt behaglig att lyssna på. Lyssna och läs du med!

Liv

❤️

Bente