Istider
    
Dela boken    
”Grimseys befolkning såg ogärna att någon satte sin fot på ön. Den var bebodd av en demon, en ’afturganga’, ett slags zombie.”
En gammal sjuk kvinna hittas livlös i sitt badkar, fullt påklädd och med uppskurna handleder. Alla bevis pekar på självmord, förutom att det i närheten av kroppen har tecknats en märklig symbol i form av en giljotin. En vecka tidigare hade kvinnan gjort förtvivlade försök att posta ett brev. Vad innehöll brevet egentligen? Den komplicerade utredningen tar kommissarie Adamsberg och hans kollegor från Paris gator ända till en dimmig ö utanför Islands kust. Enligt folktron hemsöks ön av en levande död som kallas ”afturganga”. Allt ställs på sin spets när det dessutom dyker upp en koppling till ett mystiskt hemligt sällskap som vurmar för Robespierre och Franska revolutionen.
Fred Vargas är historiker och arkeolog med medeltiden som specialitet. Dessutom är hon en av världens mest lästa franskspråkiga författare och har belönats med ett flertal priser för sina deckare. Sedan tidigare finns sex titlar i serien om kommissarie Adamsberg utgivna i svensk översättning på Sekwa.
Istider är den senaste boken i Fred Vargas prisbelönta serie om kommissarie Adamsberg. Sedan tidigare finns dessa titlar utgivna på svenska i serien: Budbäraren, Mannen som vände insidan ut, I de eviga skogarna, Okänd kontinent, Spökryttarna från Ordebec och Cirkeltecknaren.
”Jag går rakt på sak: Vargas framgångsrecept fungerar nu som då. Den här boken är ännu en succé. När det kommer till övernaturliga berättelser och fängslande legender saknar Vargas helt motstycke i vår tid.” LE FIGARO ”Den här boken bjuder på ett fängslande virrvarr som bevisar att deckarskrivande är en konst, och att Vargas är dess okrönta drottning.” NOTRE TEMPS
Visa mer