Jag är Gud

Betyg 3.9
8h 47min
243 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

”Perfekt mix av humor, ursinne och svärta! Läs!”

Simona Ahrnstedt”

"Jag har skrattat högt flera gånger … för alla som känner sig pressade och stressade.”

Bianca Kronlöf, SvD

Jag är Gud är en vass och humoristisk roman om en kvinna som gör upp med sitt förljugna liv och beger sig ut på ett sekulärt korståg genom Stockholm.

46-åriga Hermine har fått nog. Hennes perfekta tillvaro med man, två barn, trendigt jobb, stilren garderob och ett vackert hem står henne upp i halsen. Hon är trött på att hela tiden förminska sig själv och anpassa sig efter andras behov.

Hon bestämmer sig för att revoltera och lägga grunden för en ny ordning. Inom loppet av en vecka ska hon begå alla de sju dödssynderna utan en tanke på konsekvenserna, och när hon har strukit den sista från listan ska allt bli annorlunda.

Med svart humor, knivskarpa formuleringar och en ursinnig berättarglädje skildrar Malin Karim en oförglömlig frigörelseresa.

"Det här är en roman som tog mig med storm. Det är full fräs framåt när 46-åriga tvåbarnsmamman Hermine drar fram på ett sekulärt korståg genom Stockholm. Nu ska hon göra upp med sitt förljugna liv genom att begå alla de sju dödssynderna utan att tänka på konsekvenserna. Galet och roligt!"

Smålands-Posten

”En bok där man som läsare kastas mellan skratt och djupaste ilska. En träffsäker beskrivning av en kvinnas brytpunkt, stunden då hon till slut får nog.”

Camilla Läckberg

”Vilken urladdning och fascinerande läsupplevelse … väcker engagemang och allehanda känslor och ger mersmak. Läs den! … Språket är en fröjd att läsa och handlingen belyser skickligt orättvisor och skeva normer … En perfekt bokcirkelbok att samtala och diskutera vidare om.”

Agneta Norrgård, boktipsare i P4 Västernorrland

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

8h 47min

Sidor e-bok:

243

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-03-08

Förlag ljudbok:

Bazar Förlag

ISBN ljudbok:

9789180063937

Förlag e-bok:

Bazar Förlag

ISBN e-bok:

9789180063944

Vad andra tycker

Recensioner av Jag är Gud -
E-bok, Ljudbok

Att ta tillbaka sin egen kraft handlar boken om, även om en mycket annorlunda väg/sätt göra det på! Men låt gå! I fantasin varje fall har väl nästan varje kvinna drömt om att göra de där sakerna/sju dödssynderna, alltså ge igen för de som tar plats utan att ha befogenheter till det.

Päivi

All women can read this with joy, please do!

Charlotta

Började bra, sen bar det utför och blev långrandigt och lite väl otroligt och konsekvensbefriat, dock fortfarande strösslat med stunder av briljans.

Zarah

👍🏼

Lukas