Jag brukade drömma om dig- Petra Holst

Betyg 4
9h 17min
237 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Sedan Love föddes är ingenting sig likt. Tess som längtade så efter sitt första barn tvingas inse att han inte är den pojke hon drömde om. Han skriker ständigt och det tar flera timmar att få honom att somna. Som en tornado far han fram i lägenheten och Tess får aldrig tid att återhämta sig. Hennes man Pontus jobbar lika mycket som vanligt och hon känner hur de glider allt längre ifrån varandra.

Under de långa, ensamma dagarna med Love är Tess ofta nära bristningsgränsen och hon börjar tänka det otänkbara. Att Loves beteende är onormalt, att det är något som är fel.

Så småningom reagerar även förskolepersonalen och det bestäms att Love ska utredas. Det visar sig att han har autism. Men istället för att känna lättnad över att ha fått en förklaring värjer sig Tess mot ett liv hon inte är redo för, en tillvaro där allt kretsar kring Loves behov.

För inte så länge sedan var hon en helt vanlig människa med fulltecknad kalender och stor umgängeskrets – och inte speciellt mycket tålamod. Kommer hon att orka? Finns det något utrymme för henne i Loves snäva värld? Och hur långt är hon och Pontus beredda att gå för att anpassa sig själva och sin omgivning till ett barn som inte tänker som alla andra?

Jag brukade drömma om dig är en roman om ett annorlunda föräldraskap och de påfrestningar och utmaningar det innebär. Men det är också berättelsen om hur kärleken till ett barn kan få en människa att växa och förändras mer än hon trodde var möjligt.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

9h 17min

Sidor e-bok:

237

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-07-15

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137156446

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789143507959

Vad andra tycker

Recensioner av Jag brukade drömma om dig - E-bok, Ljudbok

En så äkta och fantastisk bok!

Anna

Lärorik bok.

Intressant och lärorik bok. Hur gick det sen? Har ett barnbarn med denna diagnos, som inte yttrat sig likadant.

Cyrene