Jag ger dig solen

- Jandy Nelson

Betyg 4.3
383 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara – en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

383

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-11-11

Förlag e-bok:

Gilla Böcker

ISBN e-bok:

9789187457180

Vad andra tycker

Recensioner av Jag ger dig solen - E-bok

En väldigt fin bok! Man dras in i historien och känner verkligen med karaktärernas känslor och händelser de går igenom!

Julia

Jag gillar den. Mycket. En ovanlig bok, lite krånglig. Jag känner alla känslor i kroppen. Det är en av få böcker jag gråter till, och det trots att det här var tredje gången jag läst/hört den.

Cornelia

Helt galet för många överarbetade metaforer. Funkar inte alls.

Linnea

Fin historia men knepig och krånglig bok enligt mig, kanske skulle läst istället för att lyssna

Sofie