Jag ser dig än - Om livet med alzheimer- Julie Rubow

Betyg 4.4
9h 8min
283 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

År 2014, när Julie Rubow och Bjørn Jacobsen varit gifta i nitton år, händer det ofattbara. Vid en ålder av 48 år diagnostiseras Bjørn med Alzheimers sjukdom - något som vänder hela familjens tillvaro uppochner. Undan för undan försvinner familjefadern alltmer in i sig själv, tills han en dag helt förlorar förmågan att kommunicera. Fem år efter diagnosen är han död.

"Jag ser dig än - Om livet med Alzheimer" är Julie Rubows berättelse om det fruktansvärda i att förlora en person man älskar till en obarmhärtig och obotlig sjukdom. Det är en gripande skildring av kampen för överlevnad, inte bara för den som insjuknat, utan även för de anhöriga. Vilken hjälp finns egentligen att få för den som maktlös står bredvid?

Julie Rubow, född 1967, är en dansk statsvetare, bloggare och föreläsare. Hon äger även Nybjerg Mølle i Egtved, där hon driver ett B&B. Efter att hennes man Bjørn Jacobsen diagnostiserats med Alzheimers skrev hon boken "Jag ser dig än - Om livet med Alzheimer". Deras liv med sjukdomen har även skildrats i den prisbelönta DR-dokumentären "En stille forsvinde".
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Camilla Dunér
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
9h 8min
Sidor e-bok:
283
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-05-13
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726772753
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726772814

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)