Jag skriver över ditt ansikte

- Anna-Karin Palm

Betyg 4.2
6h 27min
184 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

"Anna-Karin Palms bok om sin mamma är en varm och samtidigt skarp bok som går in i dessa motstridiga känslor med öppna ögon." Aftonbladet

"Du säger: 'Vad heter din mor nu igen?'

Jag svarar: 'Det är ju du. Du är min mor.'”

I ”Jag skriver över ditt ansikte” följer Anna-Karin Palm sin mors gradvisa försvinnande in i alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen. Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning.

Anna-Karin Palm reflekterar över minne, skrivande och hur ett livs berättelse formas. ”Jag skriver över ditt ansikte” är en stark och berörande skildring av ett kvinnoöde, men också av en familj som förändras i dödens närhet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

6h 27min

Sidor e-bok:

184

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-04-12

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100188412

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100186944

Vad andra tycker

Recensioner av Jag skriver över ditt ansikte - Ljudbok, E-bok

En mogen, realistisk och ömsint skildring av en dotters bild och relation till sin mor. Läsaren får ta del av moderns olika livsarenor och åldrar. Berättelsen speglas genom dotterns kärlek men också med ett kritiskt och ärligt förhållningssätt till moderns tillkorta kommande som på olika sätt påverkat. Den sista delen då modern drabbas av Alzheimers sjukdom är både ömsint men också lärorik gällande familjens förhållningssätt. Beskrivningen av sjukdomens förlopp, familjens hantering för att bevara moderns styrkor och glädje in i det sista är storartad och läsvärd. Slutligen ger hus och trädgårds skildringarna önskemål och drömmar om att vandra där tillsammans med Anna-Karin själv för att få ta del av fler minnen i det verkliga livet. Tack för god litteratur.

Anne

Klarade inte av uppläsarens röst. Avslutade boken i förtid.

Mats

Mycket fin skildring av en komplex mor/ dotter relation. Hur mkt motstridiga känslor det finns när ens mor insjuknar i Alzheimers.

Marie-Louise

Känslig och kärleksfull skildring

Mi