Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf

bookCoverFor

Beskrivning av boken

Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

Boken ger en levande och mångsidig bild av en författare som än idag förmår sätta världen i rörelse.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

25h

Sidor e-bok:

690

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-08-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178273164

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100179885

Vad andra tycker

Recensioner av Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf -
Ljudbok, E-bok

Fantastisk bok om ett fantastiskt liv men också en påminnelse om vad kvinnor innan oss kämpade för det liv vi lever i dag Uppläsarens röst passar så bra ihop med berättelsen.

Lena

Så börjar jag få lite grepp om Anna Karin Palm.Hennes bok om Selma är så bra och har gett mig så mycket information om Selma Lagerlöfs skrivande och liv.Också läst Målarens döttrar,bra bok.

Åse

Ojoj vilken detaljerad o genomarbetad analys av den stora författarinnan. ALPalm är en värdig beskrivare- utmärkt avvägt o ett sant nöje att ha lyssnat till fin uppläsning i mååånga timmar

Lena

Mycket Välskriven och personlig. Spännande att ta del av samälliga kontexter och människans ljus och mörker i ständig dans.

Anne