Jarastavens vandring 6 - Dödens vingslag

Betyg 4.3
15h 42min
421 Sidor
Jarastavens vandring
bookCoverFor

Beskrivning av boken

JARASTAVENS VANDRING
En historisk serie i Margit Sandemos och Jean Auels anda fylld av dramatik, magi och romantik.

Jarastavens vandring utspelar sig i folkvandringstid i Skandinaviens sydligaste delar. Serien riktar sig till alla som älskar storslagna äventyr med historisk anknytning, het romantik och den tidlösa kampen mellan gott och ont.

Völvan Jorun har tagit över den mäktiga Jarastaven efter sin mor Siri. Men Joruns krafter är svagare än vanligt: hon är utmattad efter att ha varit i Danmark och kämpat mot ondskan och vilken dag som helst ska hon föda barn. Under kampen lyckades hon rädda Dana, en ung Völva från en grannby, men trots att de tillsammans med några andra Völvor i en ritual försökte utplåna ondskan vet Jorun inte om de har lyckats.

Den onda häxan Grina kan när som helst anta en ny gestalt – och ingen vet när och hur hon närmar sig Gläntarp. Den nya Völvan Dana orsakar en del bekymmer. Hennes närvaro bidrar till att Gläntarp trotsar gudinnan Urlas påbud att endast en stark Völva, hennes gamla mentor och några hjälpare får finnas i varje by.

Byborna är oroliga. På vilket sätt kommer Urla, alltings moder, att straffa Gläntarp? Samma natt som Jorun föder sina tvillingar får byborna svar på sin fråga. En ohygglig sjukdom som leder till döden sprider sig i byarna runt omkring. En efter en drappas byborna av fasansfulla kramper och blodhosta. Det är bara en tidsfråga innan sjukdomen sprider sig till Gläntarp...

Dödens vingslag är sjätte delen i Jarastavens vandring. Den unga Siri är dotter till en mäktig medicinkvinna, en Völva. Under en fientlig attack kidnappas hon av främmande krigare och tvingas kämpa för att överleva. Hennes kunskaper som Völva är farliga och hon tvingas dölja vem hon är för att inte bli dödad.

Saga Borg är en pseudonym för tre personer: Diane Alfredhsson, Carola Jonsson och Jesper Svensson.

Författare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

6

Tid ljudbok:

15h 42min

Sidor e-bok:

421

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176137970

Förlag e-bok:

Massolit Förlag

ISBN e-bok:

9789176790953

© 2016 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Jarastavens vandring 6 - Dödens vingslag -
E-bok, Ljudbok

Kan inte sluta lyssna! Det går bara inte, en fantastisk bra bok & uppläsare!

Lena

Bra.

Therese