Järnblomma

Betyg 4.1
11h 19min
324 Sidor
Fredrika Storm
bookCoverFor

Beskrivning av boken

En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett ödehus i utkanten av Lund.Byggnaden tillhör det nerlagda mentalsjukhuset Sankt Lars, som trettio år tidigare drabbades av en skandal då två patienter försvann spårlöst från avdelning C. En av patienterna var sjuttonåriga Marie-Louise Sparre och trots att det inte fanns några tecken på att ett brott hade begåtts, vidhöll hennes familj att hon blivit utsatt för någonting fruktansvärt. Fallet fick stor uppmärksamhet i media och polisen kritiserades hårt.

Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att återöppna utredningen och de förstår snart att en mörk hemlighet döljer sig på sjukhusområdet. Vad hände egentligen med de två patienterna den där ödesdigra oktobernatten 1987 och hur långt är de ansvariga beredda att gå för att dölja sanningen?

Järnblomma är den andra fristående delen i serien om Fredrika Storm och Henry Calment, efter listetta Svartfågel som hyllats av kritiker och läsare. Det är en mörk och spännande historia fylld med oväntade vändningar, som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa.

Författare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

11h 19min

Sidor e-bok:

324

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-08-23

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Polaris

ISBN ljudbok:

9789177957812

Förlag e-bok:

Bokförlaget Polaris

ISBN e-bok:

9789177957829

Vad andra tycker

Recensioner av Järnblomma -
Ljudbok, E-bok

Väldigt bra o Fängslande bok

Petra

11👍👍👍👍

Christina

Bra

Nicolle

Bra

Marja