Jordoffer- Helén Wigh

Betyg 4.1
11h 30min
314 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Med familjens sommarstugenyckel i ena handen och en väska i den andra flyr Kate storstaden och sitt glamourösa liv. I den värmländska skogen hoppas hon bli fri från den före detta pojkvännens hårdhänta kontroll och sin egen paralyserande rädsla. Medan blåmärkena sakta bleknar försöker hon få grepp om sin nya tillvaro.

Men lugnet hon trodde sig ha funnit i den nya bostaden ställs på ända när två kroppar upptäcks nedgrävda på tomten. De håller fortfarande om varandra, som ett älskande par även efter döden. Intill dem ligger en medaljong och det vackra smycket väcker Katesnyfikenhet. I hopp om att få ytterligare ledtrådar till vilka de döda är undersöker hon tomtens alla byggnader – även uthuset som stått igenbommat under alla år. Där kliver hon in i vad som verkar vara en bostad från en svunnen tid. Och i bokhyllan finner hon en dagbok daterad 1947 som leder henne tillbaka till ett smärtsamt öde. Kate inser att mycket står på spel – då liksom nu.

Jordoffer är en spänningsroman om svek, hemligheter och förföljelse i två parallella historier. Det är också en skildring av hur kontroll och makt ställs mot frihet och kärlek. Helén Wigh tar läsaren med in i en mörk och fantasieggande historia, som för oss till
författarens egen hembygd i Värmland.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
11h 30min
Sidor e-bok:
314
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-10-04
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177892786
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177892779

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)