Kåda

- Ane Riel

Betyg 4.1
8h
246 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det är inte alltid så lätt för Liv att förstå sin omvärld. Då är det tur att hon har en pappa som Jens, som är så duktig på att förklara allting: Varför mamma blivit så stor att hon inte kan lämna sovrummet, varför man inte ska gå i skolan. Och framför allt varför man måste döda farmor. Kåda är en mångbottnad spänningsroman, som kommit att älskas av såväl kritiker som läsare. Det är samtidigt en roman om lojalitet och om rädslan för att förlora det man har. Ane Riel berättar genom flera röster om en familj i sönderfall och om tragedin som fått livet att börja krackelera.

ANE RIEL är en dansk författare som har höjts till skyarna för sin andra roman, Kåda [Harpiks]. Boken vann Glasnyckeln 2016 för »Nordens bästa spänningsroman«. Innan dess tilldelades den även Harald Mogensen-priset för »Bästa danska spänningsroman« och hamnade på andra plats vid Dansk Radios Romanpris 2016.

»Ane Riel skildrar Liv och hennes känslor på ett mästerligt sätt. Romanen ger också en trovärdig skildring av människor som sakta driver mot galenskapens avgrund. Här har Riel mycket gemensamt med Karin Fossum. Den mörka och råa skildringen av en familj på gränsen gör det också naturligt att dra paralleller till Gillian Flynn.« | Verdens Gang

»En anmärkningsvärd roman. Fängslande och vacker i all sin fasa. En av de danska romaner jag läst med störst njutning på länge.« | Weekendavisen

Författare:

Översättare:

Helena Ridelberg

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h

Sidor e-bok:

246

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-06-21

Förlag ljudbok:

Modern Audio

ISBN ljudbok:

9789177490371

Förlag e-bok:

Modernista

ISBN e-bok:

9789177016960

© Modern Audio (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Kåda - Ljudbok, E-bok

Läskig på ett annat sätt

En lättläst/lättlyssnad bok. Med spänning på ett annorlunda plan. Vad är rätt och fel, normalt och onormalt när dessa världar aldrig möts? Det går rysningar längs ryggraden när jag tänker på sista meningen i boken. Man tror liksom att det går bra.

Lisa