Kallbaderskan bland fjällen- Karin Härjegård

Betyg 4.1
11h 8min
309 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Varm och känslostark feelgood om kallbad, våfflor och sorg i fjällvärlden.

När Helena förbereder sin man Martins födelsedagsmiddag, får hon reda på att han under lång tid svikit och lurat henne. Världen rämnar och Helena flyr stan för Härjedalens fjäll, där hon får låna en liten röd timmerstuga av den egensinniga, pensionerade lärarinnan Sonja.

I ensamheten i stugan blir livet till en början ännu mörkare, trots sommarens ljusa nätter. En dag lyckas hon till slut ta sig ut på vandring, och då möter hon den unga och livsstarka Louise, som driver ett våffelbruk på fjället. De blir snabbt vänner, och Louise lyckas övertala Helena att bada kallt i fjällsjöar och långsamt hitta ny livsglädje.

Helena börjar arbeta i våffelstugan, och trivs oväntat bra. I hela sitt liv har hon drömt om att få arbeta med mat, och hoppet börjar spira i henne igen. Men Helena bär på ett mörker från barndomen, som hon måste överkomma för att bli hel.

Kallbaderskan bland fjällen är en gripande feelgood-roman om sorg, kallbad och nya möjligheter, allt inbäddat i en storslagen fjällmiljö. Missa inte denna pärla som är första delen i en serie om livet kring ett våffelbruk i Tänndalen.

Författare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

11h 8min

Sidor e-bok:

309

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-04-06

Förlag ljudbok:

Printz publishing

ISBN ljudbok:

9789177715368

Förlag e-bok:

Printz publishing

ISBN e-bok:

9789177715351

Vad andra tycker

Recensioner av Kallbaderskan bland fjällen - Ljudbok, E-bok

Gillar man denna typ av böcker så tillhör den absolut de bättre i genren. Därav 4/5. Uppläsaren är sådär. Väldigt behaglig att lyssna på men använder ofta vad jag upplever som fel tonfall och energi i dialogerna .

Mika

Härlig feelgood i fjällmiljö

Eva

Strålande

Ewa

Dialekt på Stockholmska förtog känslan lite

Linda

En bok väl värd att lyssna på!

Camilla

Mysig om hur livet kan te sig. Språk och miljöbeskrivningar förgyller läsningen.

Louise

För långdragen och seg men ändå en fin historia

Karin

Underbar bok som gav ett lugn i själen, som tog tag i de stora jobbiga frågorna och på ett finkänsligt och samtidigt brutalt sett ledde en igenom dem

helena

Lättsam

Eva Wiola

En riktigt fin berättelse. Tyckte väldigt mycket om den. Läs/lyssna!

marie

En historia om att gå vidare efter ett svek av sin stora kärlek. Bra berättelse och bra berättare.

Ingegerd

Ok

Åsa

Så mysig

Susanna

Väldigt fin men lite för långsam och lång bok för mig. Kanske skulle författaren skrivit en receptbok istället!? Men absolut tänkvärd berättelse och fin Jämtländsk miljö. Inte min genre, därav betyget.

Maria

Längesen jag lyssnat på en såååå underbart bra bok kunde inte sluta all tid gick åt till boken tur jag hade sjukresa och op på Akademiska där det tog låååång tid.HOPPAS PÅ EN UPPFÖLJARE ❤️

Maivor