Kampen om Tusenvärld - Dunkelstjärnan

- Joseph A Davis

Betyg 3.8
7h 41min
199 Sidor
Kampen om Tusenvärld
bookCoverFor

Beskrivning

Tolvåriga Julia märker direkt att någonting med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir, inte stämmer. Men hon anar inte helt hur annorlunda han är förrän den ödesdigra natten de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor.

Tillsammans med hennes lillebror Edvin och en mystisk gubbe som kallas för Trubaduren blir de tvungna att fly genom en magisk portal till Kasirs hemland. Det är en värld av gränslös skönhet där konst blir levande men där allt det vackra håller på att förstöras av skuggorna. Medan Julia och Edvin brottas med ett nytt språk, en ny kultur och okända faror upptäcker de att de har en hemlig koppling till Kasirs värld och att de kanske har makten att rädda den.

En bra och välskriven berättelse som kan fånga en stor publik i olika åldrar. (Christina, kulturskribent)

Jag kunde jag inte släppa boken förrän den var slut. Helt underbar och mycket välskriven. Jag ser fram emot nästa del i serien. (Jenni, lärare)

"Boken var spännande och verklig! Jag gillade den och skulle gärna läsa uppföljaren." (Isidor, 12 år).

Joseph Davis är en amerikansk författare vars engelska böcker har värmt hjärtan och väckt skratt hos barn, vuxna och familjer världen runt. Hans svenska fantasyserie Markus av Trolyrien har hyllats av boktidningar, bibliotekarie och läsare i alla åldrar för sin gränslösa fantasi, förtrollande nya världar och absurda humor. Serien har blivit en särskild favorit i skolvärlden då dess fängslande handling och medryckande tempo har väckt läslusten hos otaliga elever.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

7h 41min

Sidor e-bok:

199

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-12-22

Förlag ljudbok:

Stevali

ISBN ljudbok:

9789189228245

Förlag e-bok:

Stevali

ISBN e-bok:

9789189228085

Vad andra tycker

Recensioner av Kampen om Tusenvärld - Dunkelstjärnan - E-bok, Ljudbok

Rätt okej, har sina stunder...

Ida

👌

Lisa-Marie