Kanindansen

Kanindansen

Beskrivning av boken

Ruben Larsson, Creative Director på Grace Communication, har jobbat lite för mycket. Faktum är att han har jobbat så mycket att han har gått in i vägen, eller rakt genom den.
När Ruben kommer till sans inser han att han ligger på psyket. Det går att inrätta en ny tillvaro där, långt bort från reklamvärldens uppskruvade tempo. Samtidigt verkar det som om han har slunkit igenom något hål, för de normala reglerna gäller inte. Ruben ser kaniner dansa ute på gårdsplanen och en dag står Bengtson, en tomte som Ruben uppskattar till ”tio till femton centimeter under den röda konformade luvan” inför honom. Han är en gammal man med en blick som sett det mesta, och verkar alltid ha en troll-formel eller en kur med rölleka på lut. Men så blir Bengtson sjuk, och plötsligt är förhållandet det omvända. Nu är det Ruben som måste hålla ihop.
Tillsammans ger sig de två stukade männen – en utbränd reklamare och en medlem ur småfolket – ut på en resa genom Sverige. Rickard Törnkvists skruvade debutroman är en rolig och rörande historia om att vara sjuk och bli frisk, och om att våga satsa på de oväntade möjligheter som livet kan erbjuda.

Rickard Törnkvist (född 1976) debuterar med Kanindansen. Han gillar dystopisk litteratur och Stephen King. En gång i tiden jobbade han själv på reklambyrå men sadlade om och är idag kriminalvårdare. Han bor i Stockholm tillsammans med sin familj.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Kanindansen