Känslan av död

- Elly Griffiths

Betyg 3.9
10h 24min
292 Sidor
Ruth Galloway
bookCoverFor

Beskrivning

Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop som levde på 1300-talet. Arkeolog Ruth Galloway kommer i god tid för att övervaka öppnandet. Men museet verkar märkligt tomt och tyst. Efter en stund hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, mördad, blödande från näsa och mun.

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Då ytterligare en person dör och Nelson oförklarligt insjuknar förstår Ruth att det måste handla om något mer än kranierna. Nelson svävar nu mellan liv och död, och svaret på mordgåtan tycks vara det enda som kan rädda honom.

Känslan av död publicerades första gången 2012 och är fjärde boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation. Torr humor, ett ovanligt persongalleri och skickligt sammanvävda intriger har gett Elly Griffiths böcker en stor och hängiven läsekrets.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Gunilla Roos

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

4

Tid ljudbok:

10h 24min

Sidor e-bok:

292

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176130421

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148311

© 2014 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Känslan av död - E-bok, Ljudbok

Jättemysig bok! En av mina favoriter hittills i serien om Ruth Galloway.

Isabella

Långsam å alldeles för konstig. De tidigare i serien var bättre.

Lotta

Bra & spännande

Maria

Spännande

Monika