Kärlekens stormar

Kärlekens stormar

Beskrivning av boken

Den föräldralösa Turid är rädd för kärleken, törs inte låta sig snärjas av den innan hon vet vem som är hennes far, vem som gjorde livet så outhärdligt för den döda modern – och hon flyr bort från Terje på Hedåsen och de känslor han väcker… Hon får en trogen vän i hunden Panter och för att skydda honom tar hon tjänst hos djurplågaren och skojaren Manuel. Terje spårar henne dit men blir då själv inblandad i Manuels skumma affärer. På en gammal vind hittar Turid ett brev som kanske avslöjar sanningen om hennes far – men upptäckten blir bara en häftig chock… Till slut blir Turid fri, fri att älska – finner att kärleken är en naturkraft som ingenting kan hålla tillbaka.

Kärlekens stormar är den tredje delen i serien om folket på Hedåsen, de övriga fristående delarna är Ingela på Hedåsen, Sari och kärleken samt Carmencita finner kärleken.

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Kärlekens stormar