Klänning för korta kvinnor

Betyg 3.7
9h 5min
314 Sidor
Nina Storm
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Välskrivet och mycket underhållande. Helhetsbetyg: 4. Elisabeth Brännström, BTJ

När Nina Storm beger sig till det lilla samhället Mjöbäck i Västergötland för att ta hand om prästgården som hon fått ärva av sin moster gör hon ett överraskande fynd. I en av prästgårdens garderober hittar hon en kartong fylld med sedelbuntar. Det rör sig om flera miljoner. Nina kan inte förstå var mostern fått pengarna ifrån eller varför hon har gömt undan dem.

Innan Nina vet vad hon ska ta sig till kommer kartongen på avvägar. Hon inleder en desperat jakt på den försvunna förmögenheten och tvingas samtidigt hantera en kris på myndigheten där hon är kommunikationschef. Nina flänger mellan jobbet i Stockholm och prästgården där hon kartlägger sin mosters liv och varifrån pengarna kommer. Men det är först när kollegerna från Stockholm oväntat dyker upp som den stora hemligheten avslöjas.

Klänning för korta kvinnor är en underhållande spänningsroman om moraliska dilemman. oförlösta drömmar och konstrasterna mellan storstad och landsbygd. Den är första delen i en serie om kommunikationschefen Nina Storm och hennes inte helt sympatiska chef, generaldirektören Diana Wikman.

Kristina Appelqvist är författare och kommunikationskonsult och har tidigare skrivit nio deckare i universitetsmiljö som utspelar sig i Skaraborg. Klänning för korta kvinnor är hennes tionde bok. I den nya serien är handlingen förlagd till Stockholm och Sjuhäradsbygden där Kristina är uppvuxen.

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

9h 5min

Sidor e-bok:

314

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-02-11

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164234964

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164244116

Vad andra tycker

Recensioner av Klänning för korta kvinnor

Lite väl naiv historia !

Ingalill

Sisådär!

Anita

Njae nog så knasig historia. Gunilla leining som uppläsaren gör inte boken mera intressant. Monoton uppläsning i rasande tempo. Blir lite av imponerad att någon kan läsa så otroligt snabbt. Det är kanske därför hon är den mest lyssnade uppläsaren. Hon hinner med att läsa många flera böcker än de som läser med lite mera känsla. Uppläsningen blir flåsande. Rösten övergår i en viskning i slutet av meningarna då luften inte räcker till. Pju! Känns det som 😅

Eva

Oj, så tramsig och rörig bok - ta nån’ annan i stället.

Gunilla