Klassisk rebell

- Linda Lampenius

Betyg 4.1
14h 44min
354 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

"Det är hjärtskärande läsning, samtidigt som det är en bladvändare som engagerar på djupet, från första till sista sidan... Alla nämns vid sitt rätta namn, både de goda och de onda och detaljerna är absurda. Lusten att dokumentera sitt äventyrliga liv gör att hon kan bevisa allt hennes fiender förnekar, bevis som slutligen räddar henne." Ölandsbladet

Linda Lampenius lever många olika liv, i olika världar. Som barn har hon ett liv med föräldrarna på Svenska Teatern i Helsingfors, ett annat på släktgården i Labby och ett tredje som yrkesviolinist. Ur dem växer liven i offentligheten fram: violinist, modell, tv-personlighet, varumärke och skådespelare.

Men mitt i ljuset finns också mörkret. Lindas barndom präglas av ansvar och oro för en förälder med missbruksproblem. Och hon kämpar samtidigt för att leva upp till sin violinlärares krav. Linda utvecklar ett kontrollbehov som ofta leder till framgångar, men inte alltid. Hon drabbas av ortorexi och senare i livet bulimi. Hon beskriver en resa som bestått av sprakande upplevelser och becksvarta stunder. Hon har kämpat mot de egna demonerna och andras hänsynslösa svek. Och hon har vunnit.

Författare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

14h 44min

Sidor e-bok:

354

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-11-25

Förlag ljudbok:

Bazar Förlag

ISBN ljudbok:

9789180062626

Förlag e-bok:

Bazar Förlag

ISBN e-bok:

9789180060745

Vad andra tycker

Recensioner av Klassisk rebell - Ljudbok, E-bok

Mycket läsvärd!

Robert

Mycket gripande och ärligt berättad av Linda. Starkt.

Allie

Lång tragisk historia med lyckligt slut

Pia

Jätte bra bok! Både tragiskt och lycklig! Mkt intressant!!

Kristina