Klubben

- Matilda Voss Gustavsson

Betyg 4.4
8h 52min
233 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

”Det är en utomordentlig bok. Om det är spänning man vill ha så kan man med fördel läsa den. Dessutom är den välskriven.”

/Leif GW Persson, december 2019

I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

I "Klubben" fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 52min

Sidor e-bok:

233

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-11-20

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178273959

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100179878

Vad andra tycker

Recensioner av Klubben - Ljudbok, E-bok

Bra! Men bitvis rätt seg

Mio

Intressant!!

Anna

Otroligt välskriven och informativ. Matilda är en sann människa.

Annika

Bra bok och efterforskat efter information så att jag fick bättre kunskap om vad som hänt. Hemskt tråkigt när det finns så maktgalna människor som utnyttjar den makten och dessutom utnyttjar det på fel sätt! Man bör Aldrig ge sig på någon annan på Något sätt om den andre inte ger ett godkännande. Bra uppläsare med en behaglig röst!

Natali