Knall & Fall

Knall & Fall

Beskrivning av boken

Året är 2020. Omvärlden har krupit allt närmare den pittoreska gården mitt i Byatorps socken. Sex år har passerat sedan Agnes för första gången satte sin fot på gårdsplanen i sin jakt efter ett sommartorp att hyra. Det var där bröderna Frid mötte fröken Fröjdh och allas liv förändrades för evigt. Mycket har hänt sedan dess.

Erik med familj bor nu på Solbacken med Agnes och Lotta som grannar. Granbacka-Bengt har blivit Solbacka-Bengt och är fortfarande den nyfiknaste drängen i mannaminne. Kjell-Elvis är singel igen, men kanske är det sant att gammal kärlek aldrig rostar.

Egon är trött på det mesta. Åren efter det som hände 2014 har tärt på den nu 75-årige bonden. Huvudet är fullt av tankar om livet och döden. Tankar han inte riktigt kan släppa. Han minns Korg-Olle-Gärdas ord om att samla alla och leva en sista gång. Det är dags.

Men så kommer då det där brevet från advokatbyrån. Ett brev som ställer allt på ända. Det leder till att sommaren ägnas åt en väldigt oväntad skattjakt. En där Egon måste samsas med kusinen Johannes. Något som är oerhört svårt för båda parter. Särskilt som Egons hemlighet kring sitt ursprung tar allt mer plats. En hemlighet som kan förstöra allt.

Vår käre bonde försöker att inte vara en grinig gubbe. Men livet är på väg mot sitt slut och han saknar på ett hjärtskärande vis den som gjorde livet lättare att leva. Lillebror Gunnar. En saknad som påverkar Egon till och med när han sover. Samtidigt ligger det något begravt i trädgården. En platt kattkista. En väldigt explosiv sådan.

Vad andra tycker

Recensioner av Knall & Fall