Kolibri

Kolibri

Beskrivning av boken

Första boken i den hyllade finska deckarserien om kriminalpolisen Anna Fekete

»Kati Hiekkapelto resonerar ovanligt klokt om ursprung och tillhörighet, och om livet i exil i ett land där man aldrig känner sig helt hemma.« Lotta Olsson, DN

»Om du inte har läst Kati Hiekkapelto än, så rekommenderar jag verkligen Kolibri! Smart, intensiv skandinavisk noir.« Eva Dolan

Anna Fekete har ett förflutet - som barn flydde hon kriget i Jugoslavien - och nu är hon precis i början av sin karriär som brottsutredare i en nordlig finsk kuststad. Hon har blivit inkastad i ett högprofilerat, till synes olösligt fall som fångat hela nationens intresse. Och det hjälper inte att hennes nya medelålders partner, Esko, inte ens bryr sig om att dölja sina rasistiska fördomar.

En ung kvinna har mördats i ett joggingspår och ett smycke föreställande en aztekisk gud har återfunnits i hennes ägo. Inom kort följer ännu ett mord, och allt tyder på en seriemördare, som får smeknamnet Kolibrin. Men kan Anna spåra upp mördaren innan han - eller hon - slår till igen? Och i så fall: till vilket pris för henne själv?

Kolibri är en isande mörk deckare, full av samtidsfrågor, som är svår att lägga ifrån sig - och svår att glömma.

I översättning av Marjut Hökfelt.

KATI HIEKKAPELTO är en finsk deckarförfattare som fått ett internationellt genombrott med sin serie böcker om kriminalpolisen Anna Fekete. Kolibri är den första boken i serien.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Kolibri