Komma ut

Komma ut

Berättelser från garderoben

Beskrivning av boken

”Mamma, det är en sak jag måste berätta ...”

Nästan alla vet väl vad man menar med uttrycket att komma ut ur garderoben, men hur är det egentligen att berätta att man är homo? Hur har andra gjort? Och hur reagerade deras föräldrar, kompisar, barn, chefer och fastrar? Hur gör man – skriver man brev, ringer upp, tar en öl i baren och säger jo hörru? Tänk att få kika in i folks liv just i den stunden.

Anders Öhrmans tanke när han började intervjua folk om hur det var när just de kom ut, var att man kan få hjälp och stöd av andras berättelser. Hans bok bygger på intervjuer med människor i skiftande åldrar, kvinnor, män, killar, tjejer, bosatta på olika platser i Sverige, om hur det var när de berättade för omvärlden om sin homosexualitet.

Reaktionerna har varit många och varierande, minst sagt. ”Men vi säger inget till mormor” tyckte en familj, en annan tog taxi i ilfart till akuten för att få bot, en kille blev utslängd hemifrån när han berättade – men i många fall visar omgivningen betydligt större förståelse och tolerans.

Här är en rad autentiska berättelser, en del roliga, andra tragiska, om ett avgörande ögonblick i livet.

Läs, känn igen dig, få tröst och inspiration genom den här bokens alla insiktsfulla och varierande historier. Dessutom, vem vill inte kika in i diverse kändisars liv och få veta hur det var för dem.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Komma ut