Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism

Betyg 4.5
11h 29min
304 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

”En del av mig dog. En annan del började äntligen, äntligen leva.” I 32 år lever Lina Liman med autism utan att veta om det. Men att något är fel vet hon. Hon lär sig att fejka för att passa in, spela vanlig, ända tills det inte går längre. Konsten att fejka arabiska är en berättelse om vanmakt och utanförskap, men också om hur Lina till sist hittade förklaringen som fick allt att falla på plats, och om hur en diagnos kan förändra livet i grunden.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

11h 29min

Sidor e-bok:

304

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-05-02

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176516119

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100172060

Vad andra tycker

Recensioner av Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism -
Ljudbok, E-bok

Otroligt lärorik bok för mig som är mamma till en deprimerad tonåringsflicka som varit inlagd flera gånger och som relativt sent fått en autismdiagnos. Har lärt mig förstå mer om autismens utmaningar och har blivit bättre på att stötta min dotter.

Linda

Mycket bra beskrivning av Linas speciella funktion och vårdens dysfunktion och arbetsgivarens totala okunskap och dåliga system för rutiner vid åtgärder för personer med dolda funktionsvariationer. Bra och informativ berättelse. Läs den!

Maria

Fantastisk bok med mycket igenkänning och nya insikter. Tack!

Christian

En mycket bra bok om man behöver insikt i den svenska psykiatrin och hur fel det kan vara att inte mötas med förståelse och ett utforskande förhållningssätt inför en människa. En befriande bok om att få en förklaring och insikt i hur autism kan upplevas och misstolkas. Tacksam.

Kiki