Konsten att laga ett hjärta

Konsten att laga ett hjärta

Beskrivning av boken

Lillie Rose är en fantastisk kock. Men året är 1942 och kvinnors plats i restaurangköken är en helt annan än vad den är på hemmaplan. När männen drar ut i krig får Lily en högre position på restaurangen där hon arbetar, den legendariska italienska restaurangen Valentino's i New York.

Lilys mor, en överklasskvinna från Upper East Side, har andra planer för sin dotter. Hon ger Lily ett ultimatum: om Lily vill arbeta kvar måste hon lova att gifta sig med den välbeställda familjevännen Nathaniel Carter så fort kriget är över. Men Lily upptäcker samtidigt att hennes känslor är riktade mot en annan kock i köket på Valentino's, Tom Morelli.

När kriget närmar sig sitt slut ställs allt på sin spets. Lily får ett dramatiskt besked, och tvingas välja mellan sitt trygga liv eller att satsa allt …

Konsten att laga ett hjärta är en smakrik roman, som varvar kvinnohistoria med hjärtslitande kärlek i en vibrerande krogvärld. Det här är första delen i serien Manhattans kvinnor, som skildrar kvinnors liv i historiens New York.

Författare.Ella Carey
Uppläsare.Anja Lundqvist

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Konsten att laga ett hjärta