Koreanska grytor

Koreanska grytor

Beskrivning av boken

Koreanska grytor är comfort food när den är som bäst. Det bubblar och fräser, och är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Nästan alla måltider i Korea har inslag av gryta eller soppa vare sig det är en snabb kimchigryta med fläsk en vardagskväll eller en stor festlig kycklinggryta med nudlar för många att dela.

Gustav Kyhlberg är en svensk kock som under några års tid ägnade dagarna åt att äta sig runt på lokala restauranger i Seoul för att sedan på kvällarna provlaga sig fram hemma i sitt eget kök. Han köpte kokböcker, letade information på nätet och frågade ut matintresserade koreaner för att återskapa de unika smakerna.

I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar). Många av recepten går snabbt att laga och numera finns de flesta ingredienser i vanliga välsorterade matbutiker.

Eftersom ingen koreansk måltid är komplett utan banchan avslutas boken med ett gäng recept på kimchi och olika tillbehör. Du får även en genomgång av viktiga ingredienser, råvaror, redskap och utrustning som kan vara kul att använda när du lagar grytor i hemmaköket.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Koreanska grytor