Korphugg

- Tonny Gulløv

bookCoverFor

Kommande bok

Ljudbok: 2022-09-12

Beskrivning

Del fem i den episka vikingaserien Tusenårsriket!

Ulv Palnatoke är rasande på kung Harald som knäböjt inför korset och vänt de nordiska gudarna ryggen. Kung Harald skickar därför bort honom. Med sig får Ulv en tung silverkista och en order att hitta en plats där han kan träna de bästa krigarna som Midgård skådat och bygga en ny armé åt kungen av Danmark.

Palnatoke åker till Venden (Polen) och hittar ön Jóms som har ett gammalt, förfallet slott med en palissad runt. Här, bestämmer sig Palnatoke, ska han träna en mäktig armé av Jómskrigare (Jómsvikingar) som alla kommer att frukta. Kanske kommer han till och med att låta dessa krigare svära trohet till kung Harald – men bara kanske.

Vendernas konung Mieszco har emellertid planer som går stick i stäv med Palnatokes. Och även om Palnatoke fick en enorm sten i pannan när han tog över Jóms, och inte är sitt vanliga rasande jag, måste han kämpa för sin dröm att skapa ett beryktat Jómsborg.

KORPHUGG är del 5 i TUSENÅRSRIKET, en spännande och underhållande serie om en tid då danerna – i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära – ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Elisabet Fredholm
Format:
Ljudbok
Del:

5

Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-09-12
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Nona
ISBN ljudbok:
9789189357631

© Bokförlaget Nona (Ljudbok)