Krigarens svärd

Betyg 4.5
418 Sidor
Magnus Chase
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Bästsäljande Rick Riordan, som i tio år toppat listorna med bokserierna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson och Olympens hjältar, är tillbaka – och den här gången tar han sig äntligen an de nordiska gudarna.

Hemlöse Magnus Chases 16-årsdag börjar inget vidare: Han blir jagad, gör inbrott – och dör, under väldigt konstiga omständigheter. Men hans äventyr har bara börjat. Det visar sig att Magnus är son till fruktbarhetsguden Frej och hör hemma i asagudarnas paradis, det märkliga Valhall. Valhall, fullt med döda vikingar, valkyrior och allehanda hjältar, med trädet Yggdrasil i matsalen och slagsmål på schemat varje dag, liknar ingenting Magnus någonsin sett. Dessutom är hans lyxiga svit något helt annat än livet på gatan ...Men säg det som varar för evigt – inte ens livet efter detta, tydligen. Magnus inser snart att allt inte är som det ska i asagudarnas palats. Tillsammans med sina vänner måste han rymma och leta rätt på Frejs svärd. Annars väntar Ragnarök.

Myternas mästare Rick Riordan är känd för sin moderna twist på klassisk mytologi, sina nervpirrande cliffhangers, och för att få läsarna att frusta av skratt. I en av hans roligaste böcker hittills möter du den nordiska gudavärlden som du aldrig sett den förut – eller vad sägs om att möta en mobbad valkyria, en hoarder till havsgudinna, ett avhugget huvud på mycket dåligt humör och en helt livsfarlig ekorre?

Författare:

Format:

E-bok

Del:

1

Sidor e-bok:

418

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-05-25

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789163889806

Vad andra tycker

Recensioner av Krigarens svärd -
E-bok

Väldigt rolig humor! Bästa boken jag läst hittills. Rolig story och intressant handling i den nordiska mytologin.

Isabelle

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Lite märkligt att den heter ”Krigarens svärd” dock, eftersom Frej inte precis är någon krigare. Inte Magnus heller för den delen.

Sanna & Alfred

Bra 👍🏼

Milly

Haha

Joel