Krigens barn

Betyg 4.2
17h 46min
478 Sidor
Barn-serien
bookCoverFor

Beskrivning av boken

En rik och fängslande roman om glömda människor i Sveriges historia. Krigens barnberättar om hur många upplevde krigen 1788-1814, Gustav III:s, Gustav IV Adolfs och Karl Johans krig. Det kan vara skeppsgossar och båtsmän, värvade och indelta soldater, lantvärnsmän och båtsmän och sjukvårdsdrängar i krigets vardag. Fler dör i förläggningar och sjukhus än på slagfälten. Först under Karl Johans tid börjar de behandlas som människor.

Krigens barn är en fristående fortsättning på den mycket framgångsrika romanen Vävarnas barn. Vi träffar åtskilliga personer därifrån och vi möter många av deras barn. Och runt dem svallar historiens stormvågor! Gustav III mördas, hans som blir avsatt, dyningar från franska revolutionen når hit och riksmarskalken Axel von Fersen lynchas utan att militären rör ett finger.

Men orosåren betyder också större värme och mer vänskap än annars. Och blommor från fläderbuskarna på Vita bergen sprids ut över kullarna på de okändas och glömdas kyrkogård.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

17h 46min

Sidor e-bok:

478

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-07-04

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173489522

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100134815

Vad andra tycker

Recensioner av Krigens barn -
Ljudbok, E-bok

Ok

Mats

Mycket bra !

Ing-Marie

Mycket bra läst och bra story !

Anne-Marie

Så fantastiskt historia och uppläst av en begåvad skådespelare som Helge Skoog. Tack så mycket för underhållande kvällar. Mvh Marit

Marit