Kulla-Gulla

- Martha Sandwall-Bergström

Betyg 4.5
3h 29min
109 Sidor
Kulla-Gulla
bookCoverFor

Summering av boken

Älskad klassiker fyller 75 år!

Böckerna om Kulla-Gulla har lästs och älskats i många generationer. Den första boken om barnhemsbarnet Gulla kom till när författaren Martha Sandwall-Bergström 1945 vann första pris i en barnbokspristävling som Bonniers utlyst. Bokserien bygger på upplevelser som författaren hade i sin barndoms fattiga Småland, sådant som hon hörde berättas och litterär inspiration. Böckerna kombinerar spännande äventyr med historiska realiteter, och Gulla själv är en stark flickhjälte som förtjänar att lyftas igen.

Nu ger vi ut de tre första böckerna i nyutgåva. Kulla-Gulla är den första delen i serien.

"Serien om Kulla-Gulla är i dag lika aktuell som den någonsin varit. Inte för sin igenkänningsfaktor, utan som ett exempel på god litteratur som lyser med sin kraft, långt bortom sin egen tid."

Norrbottens-kuriren

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

3h 29min

Sidor e-bok:

109

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-04-09

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179751821

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789178037285

Vad andra tycker

Recensioner av Kulla-Gulla - E-bok, Ljudbok

Underbar bok och underbar uppläsning. Jag lyssnade på den själv, utan några barn. Lika spännande för vuxna som för de små.

Lina

Jättebra bok

Bibbi

Jättebra. Och bra inlevelse på uppläsningen

Polly

Jag började lyssna Kulla Gulla efter att min svärmor 97 år hade läst Kulla Gulla serien och tyckte om. Jag tyckte om första boken, trots att det finns en del grymma händelser, livet var hårt då. Jag vill fortsätta lyssna de två andra delarna och hoppas att resten också kommer som ljudbok.

Tuula