Kväll i paradiset+Välkommen hem

Kväll i paradiset+Välkommen hem

Beskrivning av boken

Lucia Berlin, den bortglömda och bländande novellisten, slog ner som en bomb över världen när Farrar, Straus & Giroux samlade ihop författarskapet i en volym 2015. Så även hos oss. En enig kritikerkår jublade över Handbok förstäderskor, med omdömen som suverän (DN), ett stycke strålande litteratur och liv (Svenska Dagbladet), skriver kärvt om krisande människor, och gör det så bra att livet blir värt att leva (Jönköpings-Posten).

Handbok för städerskor innehöll drygt hälften av de sjuttiosju noveller som Berlin gav ut under sitt liv. Den nya, efterlängtade volymen Kväll i paradiset är ett noggrant urval ur den andra hälften, gjort av författarens son Jeff Berlin. Tjugotvå aldrig tidigare översatta noveller skrivna med den vakna blick för livets absurditeter och det vackra mitt i det fula som så många läsare kommit att älska.

Volymen innehåller också Välkommen hem: en självbiografi. Mot slutet av sitt liv arbetade Lucia Berlin på en serie självbiografiska skisser som sträckte sig från 1936 och fram till 1966. Jeff Berlin har färdigställt materialet, som också innehåller brev och foton. Detta är historien om Lucia Berlins liv, så som hon själv ville berätta den.

Författare.Lucia Berlin

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Kväll i paradiset+Välkommen hem