Kvinnan i mörkret

Betyg 3.9
9h 15min
274 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det är lätt att missa sanningen, även när vi har den rakt framför oss.

Den forensiska rekonstruktören Rory Moore kastar nytt ljus över kalla mordfall genom att pussla ihop detaljer på brottsplatserna som andra inte lägger märke till. När hon efter sin fars begravning håller på att avveckla hans advokatbyrå får hon ett uppdrag som kastar henne in i ett 40 år gammalt fall ...
Sommaren 1979 försvann fem kvinnor i Chicago. Förövaren, med smeknamnet Tjuven, lämnade inga lik efter sig och det fanns inga ledtrådar förrän polisen fick in ett paket från en mystisk kvinna som hette Angela Mitchell, vars okonventionella utredning tycktes avslöja mördaren. Därefter försvann Angela spårlöst. Fyrtio år senare är Tjuven på väg att bli frigiven efter att ha suttit fängslad för mordet på Angela. Men de förbryllande dokument som Rory hittar på sin fars advokatbyrå tyder på att fallet inte är fullt så enkelt.
Rory gör den ena skrämmande upptäckten efter den andra och blir ohjälpligt indragen i gåtan kring Angela Mitchell och vad som hänt med henne. När Rory fortsätter att gräva ställs hon inför en fruktansvärd sanning som hon är helt oförberedd på ...

I Donleas skickliga händer blir historien om tvångstankar, mord och sökandet efter sanningen både en inkännande karaktärsstudie och en fängslande thriller. - Kirkus Reviews Donleas filmiska stil sätter tydligt in läsarna i de olika scenerna och hans fina prosa lyfter verket till en högre nivå.
New York Journal of Books

Den här skenbart snabblästa boken är på samma gång en thriller om seriemord på 1970-talet och en deckare om vår tids Chicago, den har någonting för alla. Booklist Donlea blandar flinkt falska spår och äkta ledtrådar ... läsare som uppskattar en klurig gåta får sin belöning.
Publishers Weekly

En välkomponerad och övertygande läsupplevelse, en fängslande thriller som sveper läsaren med sig, från första sidan ända till de sista orden. Charlie Donleas bästa bok hittills.
Mary Kubica

Donlea låter läsarna gissa hela tiden. Deckarintrigen är smart och fängslande ... för läsare som gillar när mysteriet tar en oväntad vändning.
Library Journal

Charlie Donlea finns med på USA Today s bästsäljarlista. Hans böcker har översatts till över ett dussin olika språk i femton olika länder. Han bor i Chicago med fru och två barn och håller för närvarande på att skriva sin nästa roman.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Bo Samuelsson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

9h 15min

Sidor e-bok:

274

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-03-06

Förlag ljudbok:

Jentas

ISBN ljudbok:

9788742801550

Förlag e-bok:

Jentas

ISBN e-bok:

9788742801543

© Jentas (Ljudbok)

© Jentas (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Kvinnan i mörkret

Lite krånglig intrig men ändå en spännande historia. Något torr uppläsning.

Vivianne

Bra

Ewa

Huså värdelös röst, katastrof

Bellie

Tyckte boken var bra och bra uppläsare

Ylva