Kvinnor jag tänker på om natten

Betyg 4
19h 2min
481 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

"Sommarens underbaraste läsning" Jenny Lindh, DN

"Vilken sällsynt pärla till läsupplevelse! Och jag tänker lite vemodigt att hädanefter kommer alla andra böcker att kännas som meningslösa tidsfördriv." Kerstin Westin, Alingsås Tidning

Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Camilla Frostell

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

19h 2min

Sidor e-bok:

481

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-07-30

Förlag ljudbok:

Wahlström & Widstrand

ISBN ljudbok:

9789146237686

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146236948

Vad andra tycker

Recensioner av Kvinnor jag tänker på om natten -
Ljudbok, E-bok

En väldigt välskriven om en något rabblade bok. Och bra. Men jag måste nog lyssna den en gång till. Så mycket information.

Yvonne

En HELT fantastisk bok. Önskade att den ALDRIG skulle ta slut🙏🏼

Gerda

En bok som alla borde läsa! Så intressant och tänkvärt med spännande och inspirerande starka kvinnor som äntligen lyfts fram och dröjer sig kvar hos en. Många att tänka på om natten helt enkelt.

Josefin

Ett mästerverk

Brita