Längtans latituder
  
Dela boken    
Längtans latituder är en svepande litterär debut som följer flera sammanvävda livsöden, över land och genom tid, på den indiska halvön.
Vi får följa en vetenskapsman som studerar träd, och en klärvoajant som talar med dem. En mor som kämpar för att befria sin revolutionära son, åldrande älskare, en yeti som söker mänsklig kontakt och en sköldpadda som upplever mirakulösa förvandlingar. Alla sammanbundna av en gränslös livsvision.
Med sitt vackra, målande språk och sin skarpsynthet erbjuder Längtans latituder en svindlande vy över mänskligheten: vår skönhet och brutalitet, vår kapacitet till att skada och älska varandra och vår mystiska och närmast andliga relation till naturen.
Shubhangi Swarup tilldelades 2012 års Charles Pick Fellowship for Creative Writing vid University of East Anglia. Hon jobbar till vardags som journalist och bor i Mumbai. Längtans latituder är hennes första roman.
»Om ett av litteraturens syften är att få oss att omvärdera vår världssyn, så är detta ett ovanligt djärvt och fantasirikt försök.« India Today
Visa mer