Lärjungen

Betyg 4.3
22h 8min
543 Sidor
Sebastian Bergman
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Deckarduon Hjorth/Rosenfeldt fick en flygande start med Det fördolda, den första boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som låg länge på topplistorna i Sverige och dessutom såldes till runt femton länder. I Lärjungen får vi åter möta Sebastian, liksom teamet med Torkel, Ursula, Vanja och Billy.

Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde - en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.
Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom - och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.

Sebastian Bergman blev en läsarfavorit från starten. Nu är han tillbaka i en uppföljare, minst lika stilsäker, spännande och intelligent som Det fördolda.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

22h 8min

Sidor e-bok:

543

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2011-08-25

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113038308

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113041377

Vad andra tycker

Recensioner av Lärjungen -
Ljudbok, E-bok

En riktigt bra bok 🌟 kunde inte sluta lyssna , spännande

Baiba

Bra bok! Uppläsningen bara ok.

John

Spännande

Gugge

På riktigt superbra

Febe Linnea