Låt den rätte komma in

Betyg 4.1
13h 51min
460 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Låt den rätte komma in utkommer i nyutgåva i pocket i samband med att den blir film i regi av Tomas Alfredson. Filmen har Sverigepremiär den 24 oktober 2008 men har redan tilldelats det Nordiska filmpriset på Göteborgs filmfestival 2008 samt vunnit första pris på Tribeca-festivalen i New York.

När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna. Ännu anar ingen vad det verkligen är fråga om. Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.

Låt den rätte komma in är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämnd och vampyrer.

Det finns bara ett råd att ge till de på skräckromaner ickefrälsta: Skjut eventuella fördomar åt sidan, läs och "Låt den rätte komma in"!
Henriette Zorn, Hufvudstadsbladet

En mycket imponerande roman som mycket väl kan mäta sig med några av de bästa internationella författarna av facket.
Jonas Thente, Dagens Nyheter

En uppenbarelse i svensk litteratur.
Örjan Abrahamsson, Hallandsposten

Jag älskar det. Tillbringade flera sömnlösa nätter med Låt den rätte komma in. Kunde inte sluta läsa. Mer sånt här i samtidslitteraturen, tack.
Maria Küchen, Amelia

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

13h 51min

Sidor e-bok:

460

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-02-22

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789170361180

Förlag e-bok:

Ordfront

ISBN e-bok:

9789174413953

© 2008 Storyside (Ljudbok)

© Ordfront (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Låt den rätte komma in -
Ljudbok, E-bok

Helt okej bok men bra uppläsning!

Linnea

Boken belyser utanförskap och första halvan är riktigt bra men, sedan börjar en orgie i vidrigheter. När det var två timmar kvar av uppläsningen gav jag upp. Det här var enligt min mening hans sämsta bok. Angående uppläsningen så gillar jag när författaren läser sina egna böcker, tyvärr så var ljudkvaliteten dålig.

Camilla

++++

Anthony

Det här är nog en av de bästa böckerna som någonsin skrivits.

Jonna