Lätta ditt hjärta- Karin Wahlberg

Betyg 4.2
17h 11min
451 Sidor
Lasarettet
bookCoverFor

Beskrivning

Lätta ditt hjärta är tredje delen i Karin Wahlbergs älskade romanserie om människorna kring lasarettet i Ekstad under 1950-talet.

Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska. Hon vill vara en person som kan göra skillnad för andra människor. Hon ser till och med fram emot att få arbeta över. Glänsande barnkroppar, blod och fostervatten, uppdraget känns både påtagligt och livsbejakande.

Sjuksköterskebristen, den eviga, härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin drar en lättnadens suck när hon får tag i en ny sköterska till sin avdelning även om hon känner sig lite tveksam till syster Katjas kvalifikationer. Var kommer hon ifrån egentligen?

Lilla Marianne som bara går i andra klass oroar sig för mamma Sonja. Oftast ligger hon i soffan när Marianne kommer hem från skolan. Sonja får medicin från sjukhuset och är trött, så trött. Tant Nancy hjälper henne och ett par gånger har ambulansen fått hämta henne.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
17h 11min
Sidor e-bok:
451
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-01-04
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176515839
Förlag e-bok:
Wahlström & Widstrand
ISBN e-bok:
9789146233541

Vad andra tycker

Recensioner av Lätta ditt hjärta - Ljudbok, E-bok

Mycket trevlig bok. Igenkännande faktorn hög då jag själv är född på 50 talet. Trevligt skriven och man får följa både "hög och låg" och att livet drabbar oss olika och inte rättvist.

Anita