Lejonens beskyddare- Louise Callaghan

Betyg 3.9
11h 39min
342 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Lejonens beskyddare är den gripande och sanna historien om evakueringen av Mosul zoo. Om människorna och djuren som gjorde sitt bästa för att överleva under de fruktansvärda år då Mosul belägrades av ISIS. Trots att staden förvandlades till ett helvete, så fanns det en plats där omtanke och medkänsla fick råda.

I stormens öga hittar vi djurskötaren Abu Laith, en bilmekaniker som lärt sig allt han kan om djur genom National Geographics. I närheten, i Mosuls mest välmående stadsdel, lever familjen Zarari ett gott liv i sin stora villa. Men i juli 2014 förändras staden för alltid. Förrädare" halshuggs öppet på gatorna, kvinnor får inte längre studera eller arbeta och burkan blir det enda tillåtna plagget att visa sig utomhus med. Familjen begraver sina böcker i trädgården och gömmer sig inomhus.

I djurparken kämpar Abu Laith mot unga och naiva krigare som aldrig tidigare sett ett lejon. Tillsammans med sina barn smyger han runt i de ockuperade delarna av staden och letar mat i soporna. När belägringen är över finns endast ett lejon och en björn kvar vid liv.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Katarina Falk
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
11h 39min
Sidor e-bok:
342
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-04-17
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113100944
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113100937

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)