Lektioner i kemi

- Bonnie Garmus

Betyg 4.5
14h 32min
391 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

ÅRETS FÖRFATTARE enligt The British Book Awards 2023

ÅRETS FÖRFATTARE HOS WATERSTONES. ÅRETS BOK HOS BARNES & NOBLE. ÅRETS DEBUT HOS GOODREADS. ÅRETS BOK AMAZON.

”Feministisk kamp på hög nivå, kryddad med mycket humor och intelligens.”

Aftonbladet, årets bästa böcker

”… en riktig smällkaramell till debut. Den är smart, mörk, drabbande och framför allt väldigt underhållande.”

Göteborgs-Posten, årets bästa böcker

Elizabeth Zott är ingen vanlig kvinna. Faktum är att Elizabeth Zott skulle vara den första att påpeka att det inte finns något som heter en vanlig kvinna.

Det är 1960-tal i Kalifornien. Allt Elizabeth Zott någonsin velat är att satsa på karriären som kemist, men forskningsinstitutet där hon arbetar ligger inte direkt i framkant när det kommer till jämställdhet. Livet händer och plötsligt är Elizabeth ensamstående mamma och – bisarrt nog – stjärna i Amerikas mest omtyckta matlagningsprogram Middag kl sex. Samtidigt som hennes manliga kollegor alltid antytt att köket var den enda platsen för Elizabeth visar sig hennes sällsynta närmande till matlagning (”ta en halvliter H2O och tillsätt en nypa natriumklorid”) och självständiga exempel vara banbrytande. Detta eftersom Elizabeth inte bara lär kvinnor hur man lagar mat, utan också kemins lagar och hur man ändrar status quo. Hon lär dem att en kvinnas plats är ute i världen.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Sofia Nordin Fischer

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

14h 32min

Sidor e-bok:

391

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-05-03

Förlag ljudbok:

Wahlström & Widstrand

ISBN ljudbok:

9789146239345

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146237938

Vad andra tycker

Recensioner av Lektioner i kemi - Ljudbok, E-bok

En bra blandning med både väntade och oväntade inslag. Stämde bra med beskrivningen. Lättlyssnad. Roligt med kemi, dock ett inte så trovärdigt barn och en lustig hund som gavs väl mycket plats. Vill inte avslöja för mycket. Men det är ju fiction, ingen faktabok. Lena Endre läser mycket bra. Jag tror hon också tyckte om boken.

Ann-Kristin

En stark skör berättelse. Med en djupet om livets mörker, samtidigt en humoristisk tappning. Ger även kunskap kring kökets kemi. En bra uppläsare som får med en snabbt in i berättelsen om Elisabeth Zott och hennes starka personlighet och livserfarenheter. Rekommenderas att läsa både för det skönlitterära och för den eleganta garnnystandet.

hilda

Bästa boken på länge😊

Ulla-Britt

Ljuvlig

Matilda