Lenis Olle

Lenis Olle

Beskrivning av boken

Nu är det slut på bebislekar och sockerhjärtan. Lenis Olle handlar om svartsjuka, om hur svårt det är att leka tre.

Det ska bli en jätterolig dag, Leni ska leka med Olle och slajmet. Bara hon och Olle hela dagen, de ska skratta och ha roligt. Som alltid när hon och Olle leker. Men när Leni äntligen kommer hem till Olle står det några okända skor i hallen, några skor som Leni inte känner igen. Det är snygga skor med glitter på!
Plötsligt känns allt väldigt jobbigt, allt det glada är borta. Skorna tillhör Olles granne Kiran. Leni vill inte leka med Kiran, hon vill BARA leka med Olle.

"Leni bestämmer att hon inte ska vara glad på hela dagen, ingenting ska hon skratta! Inte ens när Olle gör grimaser skrattar Leni. Fast hon alltid brukar. Jo, en gång kan hon skratta förresten. Det är när Kiran sätter saft i halsen. Hon hostar och ser alldeles rolig ut. Då skrattar Leni lite i smyg."

Det är tur att Leni har med sig slajmet. För det är slajmet som hjälper henne ur den här dumma situationen. Och kanske är Kiran inte så dum i alla fall? Hon gillar ju också slajm.
Lenis Olle är den tredje boken om Leni. En bestämd, envis och ganska kavat tjej. Men också helt oemotståndlig, underbart sur och trotsig, och väldigt väldigt charmig.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Lenis Olle