Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria

Betyg 4.1
9h 30min
276 Sidor
Lodalens historiska svit
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Ett oväntat telefonsamtal. Genom en gemensam bekant har Margit fått telefonnumret och Eva går med på att träffas. Det blir startskottet på en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor kommer att anklagas för ”otukt som mot naturen är” och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Tiden är 1943, mitt under brinnande krig, med allt vad det innebar av ransonering, motbok, bomblarm och gengasaggregat. I Per Anders Fogelströms anda skildrar Mian Lodalen ett Stockholm som sjuder av liv. Efter succén med "Lisa och Lilly" återkommer hon med "Lesbiska ligan – en sann kriminalhistoria". En minst lika fängslande och gripande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

9h 30min

Sidor e-bok:

276

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-21

Förlag ljudbok:

Romanus & Selling

ISBN ljudbok:

9789189051935

Förlag e-bok:

Romanus & Selling

ISBN e-bok:

9789189051164

Vad andra tycker

Recensioner av Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria

Jättebra

Jan-Erik

Väldigt kul, härlig och plågsam historia att läsa med en djup och stor skildring av tiden. Det gör på något sätt lite ont att man ogillar bokens karaktärer, det känns liksom svårt att veta vems sida som man ska vara på, men å andra sidan - en väldigt komplex bok som antagligen bjuder på mer verklighet än vad vi är vana vid.

elvira

Fantastisk skildring av hur det var då och insikt om hur det trots allt pågår en nödvändig kamp för allas lika värde och rättigheter 💪 Mian trollbinder mig som lyssnare från första till sista ord ❤️ Varma rekommendationer ❤️

Susanne

Fantastisk!

Emelie