Leva om sitt liv. Del 6, Det sena femtiotalet - på gott och ont

- Alice Lyttkens

bookCoverFor

Beskrivning

Den sjätte delen av Alice Lyttkens mycket uppmärksammade och omtyckta serie memoarböcker behandlar det sena femtiotalet – det är då hon skriver sina romaner om Hedda Skoot: Himlabröd, Dygdeövning, Herdinnelek, Kärleksbesvär och Slumplycka. Dessutom ger hon 1958 ut sin lilla bok om Hven.

Alice Lyttkens berättar livfullt och medryckande om hennes och hennes make, Yngve Lyttkens vistelse i deras gamla korsvirkesgård på Hven, där släkt och vänner gärna hälsade på. Hon berättar också om livet i Stockholm och om makarnas hårda arbete.

Hösten och vintern 1957-58 tillbringar Alice och Yngve Lyttkens i Egypten. På hösten bor de i Kairo i en villa som ligger i villastaden Dokki. Till julen far de med tåg till Assuan, där de firar nyår med en del svenskar, då ett dramatiskt tillbud inträffar i öknen. Sedan besöker de Luxor och styr därpå kosan tillbaka till Kairo, där de bor på det klassiska hotellet Mena House intill Sfinxen och pyramiderna vid Gizeh, träffar personligheter som den legendariska botanisten professor Vivi Täckholm samt en del prominenta egypter.

Som i de tidigare böckerna präglas Alice Lyttkens minnen av stor öppenhjärtighet, både när hon skildrar den egna familjens glädjeämnen och bekymmer och när hon berättar om författarkolleger som till exempel Hjalmar Gullberg, Herbert Tingsten, Anders Österling och Vilhelm Moberg.

Författare:

Format:

E-bok

Del:

6

Sidor e-bok:

212

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-05-04

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100151690