Lincoln Highway

Betyg 4.1
20h
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Författaren till En gentleman i Moskva och Artighetsreglerna – mästaren av uppslukande romaner – är tillbaka med en elegant och driven tegelsten som utspelar sig i 50-talets Amerika.

I juni 1954 körs artonårige Emmett Watson hem till Nebraska av fångvaktaren på arbetslägret där han precis avtjänat femton månader för ofrivilligt dråp. Hans mor är sedan länge ute ur bilden, hans far har nyligen gått bort, och familjegården är utmätt av banken. Emmetts plan är att ta med sin åttaårige lillebror, Billly, till Kalifornien för att börja om på nytt. Väl framme i Nebraska upptäcker Emmett att två av hans vänner från lägret har gömt sig i bagageutrymmet på fångvaktarens bil. Tillsammans har de gjort upp en helt annan plan för Emmetts framtid, en som kommer att ta dem på en ödesdiger resa i motsatt riktning: till New York City.

Towles tredje roman utspelar sig under tio dagar och är berättad ur flera perspektiv. Med sin mångfacetterade litterära stil förser Towles läsaren med nya, fantastiskt välskildrade miljöer, karaktärer och teman.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Jan HultmanAnnika Hultman-Löfvendahl

Format:

Tid ljudbok:

20h

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-02-04

Förlag ljudbok:

Wahlström & Widstrand

ISBN ljudbok:

9789146239581

Vad andra tycker

Recensioner av Lincoln Highway -
Ljudbok

En härlig berättelse som berättas ur olika perspektiv. Läs eller lyssna på den!!!

Maria Westerberg

En underbar gammeldags äventyrshistoria med stor berättarglädje och pojkbokskänsla. Tänk Tow Sawyers och Dickie Dick Fick ens . Extra poäng för lysande uppläsning.

Britt

I början var boken bra men successivt segare och segare. Det blev lite krystad handling mot slutet.

Anders

American dream - men lite för lång och omständig.

Maria